woensdag, 24. juni 2009 - 10:53

'Jokvakantie' wordt nieuwe trend

De ANWB heeft trendwatcher Adjiedj Bakas gevraagd zijn expertise los te laten op de wereld van recreatie en toerisme. Al 125 jaar volgt de ANWB met belangstelling de activiteiten van de leden in hun vrije tijd. Wat doen ze? Waar gaan ze heen? En hoe komen ze daar?

Het antwoord op zulke vragen is bepalend voor onze eigen koers als vereniging van recreanten en toeristen. Het boekje ‘Verlangen naar vrije tijd’ is bedoeld om mensen te inspireren en voor €2,95 te koop in de winkels van de ANWB.

Technologische ontwikkelingen en het vermijden van grote drukte zal in de nabije toekomst zelfs leiden tot de geloofwaardige zogenoemde “jokvakantie�.

De onwikkeling technologie maakt dat mogelijk. Een reiziger zegt dat hij in New York is geweest, maar was gewoon thuis. Met programma’s zoals Photoshop plaats je je in de toekomst met groot gemak een willekeurig decor. En waarom dan niet midden in Manhattan?

Door de babyboom zal de komende decennia het aantal ouderen sterk toenemen. Zij concentreren hun vrijetijdsactiviteiten door de week en in het voor- en naseizoen. Het betekent een afvlakking van de hoogseizoenen zoals die nu door de school- en bouwvakanties worden veroorzaakt.

Ook een stijging van het aantal singles in onze samenleving is volgens Bakas van enorme invloed op de reiswereld. Steeds meer vrije tijd zal worden besteed aan het vinden van een partner. Dat gebeurt achter de computer thuis, op singlereizen en in uitgaansgelegenheden.
Categorie:
Tag(s):