maandag, 9. maart 2009 - 11:01

Jong Almere aan het woord over Almere 2030

Almere

Wat voor stad moet Almere worden in 2030?

Op 11 maart in Studio Cé gaan zo’n 375 jongeren de politici van nu hun toekomstbeelden meegeven. De gemeenteraad moet immers besluiten over Almere nemen die hén straks aan gaan. Dolf Janssen en Mari Carmen Oudendijk leiden dit debat.

Jongeren tussen de 15 en 23 jaar zijn in 2030 tussen de 36 en 44 jaar. Daarom willen de raadsleden graag met jongeren in debat over Almere in 2030. Wat voor stad willen zij dan? Wat vinden de jongeren van nu en de volwassenen van straks belangrijk?

De scholen voor het Voortgezet Onderwijs in Almere en het ROC Flevoland werken mee aan dit jongerendebat. De scholieren bedenken zelf de stellingen waarover ze het willen hebben.

Ook de leden van de studentenvereniging Endzjin en een aantal jongeren met een geestelijke handicap zijn uitgenodigd. Namens het college van Burgemeester en Wethouders zijn Adri Duivesteijn (Wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen) en Arno Visser (wethouder Stedelijk beheer) aanwezig.

Eind van het jaar moet de raad besluiten nemen. Dit debat is onderdeel van de dialoog met de stad. De activiteiten daarvan zijn erop gericht om beelden van Almeerders over de groei en toekomst van Almere te verzamelen.

Almeerders worden uitgenodigd verhalen te schrijven over hun beeld bij Almere 2030 en het raadspanel van ruim 1600 Almeerders wordt twee keer geraadpleegd over de groei van de stad.

De raadsfracties zullen aangeven wat ze met de ideeën van de jongeren en het raadspanel gaan doen. Dat is in mei te lezen op de website en op de pagina's van de gemeenteraad in Almere Vandaag op zaterdag.
Provincie:
Tag(s):