zondag, 29. november 2009 - 10:59

Jong uitvinderstrio heeft 'Het Beste Idee van Nederland'

Hilversum

Het derde seizoen van Het Beste Idee van Nederland trok meer kijkers dan ooit tevoren en SBS 6 kijkt daarom met genoegen terug op een vindingrijke en zeer geslaagde reeks. Gisteravond in de spannende finale-uitzending werd de uitvinding van de drie vriendjes Siem, Camiel en Merlijn uit Delft massaal door Nederland gekozen als beste idee van 2009.

Zzzleeplight
De Zzzleeplight, een lampje dat langzaam dooft en oplicht om in slaap te vallen of juist te ontwaken bleek uiteindelijk het beste idee.

Wekelijks werd het derde seizoen van Het Beste Idee van Nederland gemiddeld door bijna een miljoen mensen bekeken en had het programma een gemiddeld marktaandeel van 19,2%. Na een spannende race tussen de zes overgebleven finalisten besloot Nederland gisteravond dat de jonge uitvinders Siem, Camiel en Merlijn naar huis gaan met de hoofdprijs van 25.000 euro. Tevens zal hun idee verder ontwikkeld worden en het is de bedoeling dat het straks daadwerkelijk in de winkel komt te liggen.

Frank Heutinck uit Ulft kreeg met zijn uitvinding de Ecomengkraan van Eneco de award uitgereikt in de dit jaar voor het eerst geïntroduceerde categorie ‘Het Beste Duurzame Idee van Nederland’.
Categorie:
Tag(s):