woensdag, 25. februari 2009 - 10:17

Jonge ambtenaar van het jaar werkt in Drachten

Drachten

Siebren van der Berg, 24 jaar, Beleidsadviseur Personeelsmanagement van de gemeente Smallingerland is dinsdagavond in Den Haag bekroond tot jonge ambtenaar van het jaar 2008. Anges Jongeruis (voorzitter FNV), Sander de Rouwe (2e kamerlid CDA) en Maurice de Hond (opinieonderzoeker) waren unaniem over het oordeel. "Je bracht goed over dat ambtenaren vooral zelf trots moeten zijn op hun werk".

Niet alleen de vakjury was enthousiast over Siebren, ook de publieksprijs, bestaande uit een aantal coachinggesprekken, ging naar Siebren. Maarliefst 41% van de stemmers stemde op Siebren via internet.

Siebren werkt sinds 3 jaar in het gemeentehuis in Drachten. Het afgelopen jaar richtte hij het netwerk voor Jonge Ambtenaren Noord Nederland op. Mede daarom drong hij door tot de finale van de jaarlijkse strijd.
Siebren wint met deze titel vooral veel ervaring: een powerstage met topambtenaren van een week in Brussel en een aantal dagen in Den Haag.

Het komend jaar zal Siebren als ambassadeur zijn best doen om jonge mensen te interesseren voor een baan bij de overheid.
Provincie:
Tag(s):