dinsdag, 19. mei 2009 - 21:54

Jonge impala’s de wei in

Emmen

In Dierenpark Emmen maakten dinsdagmorgen maar liefst een dozijn jonge impala’s kennis met de grote Afrikasavanne. De kleintjes verbleven tot dinsdag in de stal, waarin ze geboren zijn.

De hele kudde, die nu bestaat uit 34 impala’s, had eerst de hele savanne voor zich alleen. Uitgelaten draafden ze rond en maakten daarbij de prachtigste sprongen. Af en toe raakte een jong zijn moeder kwijt en sprintte dan met hoge snelheid in paniek rond, maar zodra moeder weer in beeld kwam, keerde de rust weer. Het werd opnieuw spannend toen de impala’s in de loop van de dag gezelschap kregen van een aantal andere, overwegend vriendelijke savannebewoners zoals waterbokken, struisvogels en giraffen. Met name de mannetjes-waterbok was een storende factor, maar gelukkig vooral voor de impala-bok.

Morgenochtend mogen ze opnieuw de savanne op. Dan krijgen ze te maken met de wat minder aardige gnoes, struisvogelhaan en penseelzwijntjes. Afhankelijk van, hoe het vandaag en morgen verloopt, zal worden gekeken wanneer ook de altijd lastige zebra’s zich bij het gezelschap kunnen voegen.
Provincie:
Tag(s):