maandag, 21. september 2009 - 10:33

Jonge man (23) zwaar mishandeld

Groningen

Een 23-jarige man uit Groningen is vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 04.29 uur op de Grote Markt in Groningen zwaar gewond geraakt.

Een 24-jarige man uit Groningen liep met een aantal vrienden bij de nauwe doorgang met bouwhekken voor Hotel de Doelen. De groep passeerde op deze locatie een donkergekleurde man met helm op een scooter.

De 24-jarige brandde tijdens het passeren zijn been aan de warme uitlaat van de scooter. Hij maakte vervolgens een opmerking naar de man op de scooter. Hierop bemoeiden meerdere personen uit de groep zich met het gesprek, waaronder het latere slachtoffer.

Een andere donkergekleurde man, die bij de man op de scooter hoorde, sloeg pardoes de 23-jarige Stadjer bewusteloos. Hierop reden beide donkergekleurde mannen op de scooter weg.

Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek door de klap een bloeding in zijn hoofd te hebben opgelopen. Een lange operatie in het ziekenhuis heeft dezelfde nacht het leven van het slachtoffer gered. Het is nog onzeker wat de gevolgen van het hersenletsel voor het slachtoffer zullen zijn.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van het incident hebben gezien. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die iets over de identiteit van beide donkergekleurde mannen kunnen zeggen. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie gaat tevens alle camerabeelden in de betreffende nacht bestuderen.
Provincie:
Tag(s):