vrijdag, 21. augustus 2009 - 13:48

Jongen 10 minuten bedolven onder zand rivierduin

Lexmond

Een 15-jarige jongen uit Ameide is op donderdagmiddag 20 augustus op een strandje aan de Achthoven aan de Lek bedolven geraakt onder een hoeveelheid zand, nadat hij met zijn vrienden een gat had gegraven in een afgekaveld stuk rivierduin. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De hulpdiensten groeven de jongen samen met familie en omstanders uit het gat waar hij ongeveer 10 minuten in verbleef. De jongen is met ademhalingsmoeilijkheden in zorgwekkende toestand met de traumahelikopter naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Vier meter hoge duin
Het rivierduin omvat een steile wand van ongeveer 4 meter hoog en is ontstaan door de getijdenwerking van de Lek en hoort bij het natura 2000 gebied Uiterwaarden Lek.
Jongeren en kinderen spelen hier regelmatig in het zand en graven gaten in de wand.

De inspecteurs van de afdeling Handhaving en Toezicht van de provincie Zuid-Holland, zijn geregeld in het gebied aanwezig om controles uit te voeren. Het is officieel niet toegestaan om gaten te graven in het duin. Het graven van gaten in deze duinen lijkt op het oog onschuldig maar vormt een groot gevaar met betrekking tot instorting.
Provincie:
Tag(s):