zaterdag, 10. oktober 2009 - 16:17

Jongen (10) waarschuwt ouders en zus voor woningbrand

Sprundel

In een woning aan de Sint Janstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Er raakte niemand gewond. De brand werd rond 02.40 uur gemeld.

De melder van de brand gaf door dat er brand was uitgebroken in een slaapkamer en dat het matras in brand stond. De bewoners waren al naar buiten gegaan.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit het dak en het raam van de eerste verdieping. De bewoner stond buiten, zijn vrouw en twee kinderen waren bij buren verderop ondergebracht. Hij vertelde dat hij, zijn vrouw en dochter wakker gemaakt waren door zijn zoon die hen vertelde dat er brand was op zijn slaapkamer.

De bewoner had vervolgens nog zelf getracht de brandende matras naar buiten te gooien. Dit lukte echter niet, waarna ook hij de woning verliet.

Vermoedelijk is een bedlampje dat aanstond omgevallen en gaan branden op het matras. De ouders hadden met hun zoon afgesproken dat als hij ooit wakker zou worden en iets zou ruiken, hij direct zijn zus (12) en daarna zijn ouders zou wakker maken. Dit had hij vannacht ook zo gedaan.

De bovenverdieping is zwaar beschadigd. Vader (39) had verwondingen aan zijn handen. Hij werd doorgestuurd naar de Eerste Hulp. Ook zijn vrouw (35) en kinderen werden ter controle daar naar toegestuurd. Voor het getroffen gezin is slachtofferhulp ingeschakeld. Het sein 'brand meester' werd om 03.45 uur gegeven.
Provincie:
Tag(s):