vrijdag, 13. februari 2009 - 9:36

Jongens bekennen dreigtelefoontje, man aangehouden voor dreigbrief

Weesp

De 13-jarige jongen uit Weesp en zijn 14-jarige plaatsgenoot worden vandaag, vrijdag 13 februari, voorgeleid bij de rechter commissaris in Amsterdam. Het tweetal heeft een bekennende verklaring afgelegd in verband met het dreigtelefoontje dat afgelopen maandag bij de meldkamer van de politie binnenkwam. De inhoud van dreigtelefoontje was: 'Ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat er aan'.

De andere 14-jarige jongen is gisteren, donderdag 12 februari, heengezonden omdat is vast komen te staan dat hij niets met het voorval te maken heeft gehad.

Vandaag wordt ook een 54-jarige man uit Weesp voorgeleid bij de rechter commissaris. De man wordt in verband gebracht met de dreigbrief die maandag bij een basisschool werd ontvangen. De man meldde zich gisteren aan het bureau in Weesp en gaf aan dat hij de bezorger van de brief was. De man legde een geloofwaardige verklaring af waarop hij werd aangehouden. Het onderzoek naar de brief wordt voortgezet, daarom kan de inhoud nog niet bekend worden gemaakt.

Voor zover nu bekend, is er geen enkel verband tussen de dreigbrief en het dreigtelefoontje. Noch is er enig verband tussen de dreigingen en de gesignaleerde jongeren met maskers.

De motieven van het drietal zijn onbekend. De man en de twee jongens verklaarden niet van plan te zijn geweest om hun bedreiging ook daadwerkelijk uit te voeren. Bij de doorzoekingen bij de beide jongens en de 54-jarige man zijn geen wapens aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):