dinsdag, 1. december 2009 - 22:39

Jongens beroofd bij scooterdeal via Marktplaats

Hoorn

Een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 16-jarige jongen uit Obdam werden maandagavond rond 21.15 uur van hun geld beroofd op de Poolster. De jongens hadden een afspraak gemaakt via Marktplaats met de verkoper van een scooter. De verkoper en nog een jongen kwamen naar de afgesproken plaats bij het station in Hoorn.

De twee vroegen de jongens mee te gaan naar het te koop staande voertuig. Onderweg hier naar toe werd ter hoogte van een voetbalveldje opeens gestopt. Eén van de jongens moest zijn geld geven aan de verkoper die dan de te koop staande scooter zou gaan halen. De jongen gaf het geld uiteindelijk af.

Nadat hij dit gedaan had, kwamen er vier mannen aanrennen, die bivakmutsen droegen. De twee jongens moesten aan hen hun mobiele telefoons afgeven en ander geld dat zij nog bij zich hadden. De vier mannen verdwenen weer en de twee slachtoffers gingen nog achter de verkoper en zijn passagier aan. Die raakten zij op de Poolster echter kwijt.

Mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Poolster rond bovengenoemd tijdstip worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):