maandag, 27. april 2009 - 13:41

Jongeren bekennen brandstichting school

Uithuizermeeden

De politie heeft zondagavond op de Willem van Merodelaan twee jongens van 12 en 13 jaar, beiden uit de gemeente Eemsmond, aangehouden voor brandstichting. De politie reageerde op een melding dat het dak van een school in brand stond. Al snel kwam de aap uit de mouw.

De 12-jarige bleek de brand in aanwezigheid van zijn één jaar oudere kameraad te hebben gesticht. De knapen hadden volgens eigen zeggen toevallig een wc-rol gevonden. De 12-jarige stak vervolgens de wc-rol in brand. Hij trapte de wc-rol uit en dacht de rol te hebben gedoofd. Hierop gooide de jongste van de twee de ‘gedoofde’ wc-rol op het dak van de school.

Korte tijd later fietste de 12-jarige langs het schoolgebouw en hij zag tot zijn schrik dat het schooldak in brand stond. De minderjarige leende een emmer en probeerde de brand te blussen. Toen dit niet lukte, werd uiteindelijk via via de brandweer gewaarschuwd. Beide knapen worden vandaag nader gehoord. De schade aan de school is aanzienlijk. De school heeft schade aan het dak. Daarnaast kunnen in ieder geval twee lokalen niet worden gebruikt.
Provincie:
Tag(s):