zondag, 19. april 2009 - 10:16

Jongeren fietsen van Groningen naar Maastricht

Groningen

Op 24 april beginnen zestien jongeren aan de uitdaging van hun leven. De Fun4You-Victorytour 2009, een initiatief van Zorgen Zonder Zorgen, is een bijzondere tocht voor jongeren die allemaal een vorm hebben van ADHD of Autisme. De jongeren fietsen van Groningen naar Maastricht en halen onderweg geld op voor War Child.

Op zaterdag 25 april vertrekt de tour vanaf het Waagplein in Groningen en op zondag 3 mei worden de jongeren feestelijk binnengehaald op de Markt in Maastricht door burgemeester Leers. Ook treden daar de Limburgse formaties 2Extra en W.O.T. op. De Fun4You-Victorytour wordt georganiseerd door Diederik van der Stouw, oprichter van Fun4You en Rob de Lugt, begeleider bij Fun4You. Fun4You organiseert weekendopvang en vakanties op onder andere De Eemhof in Zeewolde.

Tijdens de Fun4You-Victorytour halen de deelnemers geld op voor War Child door zich te laten sponsoren. De initiatiefnemers hebben bewust gekozen om met de tour War Child te steunen. “We laten de deelnemers zien dat er kinderen in de wereld zijn die het slechter hebben dan zijzelf,� zegt Rob de Lugt. “Dat ze iets voor een ander kunnen betekenen kan zodoende ook weer bijdragen aan hun zelfvertrouwen.�
Provincie:
Tag(s):