woensdag, 25. februari 2009 - 11:39

Jongeren plegen vernielingen in Zuid-Limburg

Landgraaf

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden ruiten vernield van panden aan de Maastrichterlaan, de Hovenstraat, Sloterstraat en Nieuwenhagerstraat in Landgraaf. De meeste ruiten -in totaal 5 stuks- werden vernield in de Maastrichterlaan waar van vijf naast elkaar gelegen winkelpanden een ruit sneuvelde.

De politie kreeg omstreeks 05.50 uur de melding dat er twee jongemannen de ruiten hadden ingegooid. De politie vermoedt dat het carnavasvierders waren op weg naar huis. Zij onderzoekt de zaak.

Ook in Voerendal zijn afgelopen nacht drie jongens van 16, 17 en 18 jaar uit die plaats aangehouden voor diverse vernielingen. Het drietal heeft vanaf de Valkenburgerweg in Heerlen tot aan de Kundergats in Voerendaal een spoor van vernielingen achtergelaten. Een groot aantal verkeersborden en wegafzettingen werden vernield en teruggevonden midden op de weg of tegen auto's aan. Ook het glas uit twee abri's moest het ontgelden en er werden een 40-tal vuilcontainers omgegooid. De politie is bezig met het buurtonderzoek en probeert zoveel mogelijk aangiften van de vernielingen binnen te krijgen. Eventuele verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):