maandag, 21. september 2009 - 9:18

Jongeren uit bioscoop Pathé gezet

Rotterdam

Zowel in Rotterdam als in Amsterdam heeft de politie zondagavond tientallen jongeren uit de bioscoop gezet.

Rotterdam

In het centrum van Rotterdam ging het om een groep die zich in Pathé Schouwburgplein zo misdroeg dat andere bezoekers onmogelijk de film konden afkijken. De jongeren maakten lawaai en gooiden met popcorn. Rond 20.30 uur werd daarom de kassa van Pathé gesloten en zijn er geen nieuwe films gestart.

Buiten de bioscoop gingen de jongeren door met overlast veroorzaken. Ze scholden de politie uit en gooiden met spullen naar agenten. Eén persoon is aangehouden.

Amsterdam

In Amsterdam zijn zondagavond 60 jongeren uit bioscoop Pathé De Munt gezet. Deze groep maakte het de andere bioscoopbezoekers onmogelijk om de film ongestoord af te kijken. Rond 20.30 uur hebben politieagenten toen de hele zaal ontruimd.

De oproerkraaiers verlieten het pand via de zij-ingang en zijn daarop naar het Rembrandtplein gedirigeerd. Uiteindelijk zijn drie personen aangehouden.
De bioscoop bleef de rest van de avond nog wel open.

Het is onduidelijk of de jongeren in de bioscoop waren om het einde van de vastenmaand ramadan te vieren. Traditiegetrouw gaat dan veel islamitische jeugd naar de film. Dat leidde eerder tot problemen in Amsterdamse bioscopen. Volgens een woordvoerder van Pathé had de bioscoop extra beveiliging ingezet. Dat doet de bioscoop ieder jaar tijdens het Suikerfeest.
Provincie:
Tag(s):