maandag, 2. februari 2009 - 10:18

Jongeren vernielen flink aantal graven

Veendam

De politie heeft zondagmiddag drie jongens in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar, afkomstig uit Veendam en Wildervank, aangehouden voor grafschennis en openlijke geweldpleging. Politieagenten reageerden op een melding dat enkele jongens op de begraafplaats aan het Kerkplein vernielingen zouden hebben gepleegd.

Zij troffen bij de begraafplaats twee jongens aan. Op aanwijzing van twee getuigen werden beide verdachten ingerekend. De derde verdachte werd even later bij zijn woning in Veendam aangehouden.

Het trio bekende al snel verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen op de begraafplaats. Zo werden kettingen en stangen van graven gesloopt, glazen potten kapot gegooid, een grafzerk kapot gegooid, het hoofd en vleugels van een engel kapot geslagen en metalen letters werden van grafzerken getikt en meegenomen. Enkele letters werden bij de 14-jarige verdachte aangetroffen. De verdachten hebben op deze wijze zeker 15 tot 20 graven vernield. De jongens werden na verhoor overgedragen aan hun ontstemde ouders.

De beheerder van de begraafplaats zal binnenkort aangifte doen van de vernielingen. De toegebrachte schade zal worden verhaald op de ouders. De politie overlegt met de officier van justitie wat met de verdachten moet gebeuren. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):