maandag, 4. mei 2009 - 21:42

Joop Zwiep bereidt festivalmaaltijd organisatie bevrijdingsfestival Drenthe

Op initiatief van de Stichting Drentse 5 Mei Viering verzorgt Joop Zwiep, bekend van Kookatelier Joop Zwiep uit Zweeloo, voorheen Restaurant Idylle mét Michelinster, de festivalmaaltijd voor de vrijwilligers en overige deelnemers aan de organisatie van het Bevrijdingsfestival Drenthe op 5 mei in Assen. Hij wordt daarbij geholpen door leerling koks van de opleiding de opleiding horeca/facilitaire dienstverlening van het ROC het Drenthe College uit Emmen en Assen. Op de dag zelf worden in eigen beheer 200 lunchpakketten en 200 warme maaltijden bereidt.

De organisatie heeft al enkele jaren een samenwerkingsverband met het ROC Drenthe College. Daarbij worden leerbedrijven ingezet bij een aantal voorbereidende en uitvoerende taken ten behoeve van het festival. Zo worden er naast de leerling-koks ook studenten ingezet bij de catering backstage en bij het serveren van de maaltijden en worden er ook studenten ingezet als assistentie bij de inzet van een gecertificeerd beveiligingsbedrijf dat de gehele dag zorg draagt voor een goed verloop van de activiteiten in het publieke gebied in het centrum van Assen.

De inzet van de organisatie is drieledig. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn er ongeveer 75 vrijwilligers actief, zijn er meerdere leveranciers met veel personeel in touw om de dag ook goed te laten verlopen en zijn er een aantal gasten waaronder deelnemende bands en acts. Als goed gastheer is het jaarlijks aan de organiserende stichting om al deze mensen van een kwalitatief goede en verse maaltijd te voorzien.
Joop Zwiep levert de receptuur voor het festivalmenu en de expertise, de studenten leren hoe op grotere schaal adequaat gekookt en georganiseerd kan worden in de keuken en op deze wijze zijn de vele vrijwilligers plus het personeel van de toeleveringsbedrijven op deze dag ook verzekerd van goede verzorging.

’s Ochtends worden de vrijwilligers eerst op gang geholpen met een kop koffie, daarna volgt de bereiding van de lunchpakketten en na een pauze wordt ’s middags gewerkt aan de bereiding van de warme festivalmaaltijd die tussen 17.00 uur en 20.00 uur wordt geserveerd in de centrale organisatieruimte aan de Brink in het festivalgebied. Alle ingrediënten worden op de dag vers geleverd door de groothandel Hanos uit Groningen die dit initiatief van harte ondersteund en medesponsor is.

Het bevrijdingsfestival Drenthe belooft ook achter de schermen een culinair succes te worden.
Provincie:
Tag(s):