zondag, 15. maart 2009 - 14:42

Jordaanse prins eregast op Boomfeestdag

Eindhoven

Woensdag zijn Prins Hamzah uit Jordanië, de Jordaanse Ambassadeur Talhouni, Landbouw-Minister Gerda Verburg, Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie, en Ecologie-Gedeputeerde Onno Hoes te gast bij burgemeesters Ruud Severijns (Oirschot) en Rob van Gijzel (Eindhoven) voor de viering van de 53-ste Boomfeestdag.

Samen met honderden kinderen uit beide gemeenten, planten zij hier honderden bomen op de Groene Corridor, een bomenlaan die Eindhoven en Oirschot zal gaan verbinden.

Bij de Bomencirkel-programma overhandigt ambassadrice Sandra Reemer een Geboortekoker aan HRH Prince Hamzah ter ere van de geboorte van zijn dochter Princess Haya bint Al Hamzah (geboren 18 april 2007). Nadat de prins de koker in het plantgat heeft gelegd, zal hij de Geboorteboom planten, samen met kinderen, Ambasseur Talhouni, Minister Verburg, Staatssecretaris De Vries, Gedeputeerde Ecologie Hoes, burgemeester Van Gijzel en burgemeester Severijns.

De Bomencirkel is onderdeel van de Groene Corridor, een initiatief van Brabants Landschap, dat met een bomenlaan van Zomereiken, het centrum van Eindhoven met dat van Oirschot gaat verbinden.
Provincie:
Tag(s):