maandag, 23. februari 2009 - 12:54

JOVD: Rouvoet 'bemoeial van het jaar'

Den Haag

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) heeft Minister Rouvoet maandag uitgeroepen tot 'bemoeial van het jaar'. Dit vanwege de continue onnodige inmenging van zijn programmaministerie voor Jeugd & Gezin in het privéleven van Nederlanders.

Volgens de jonge liberalen is er in twee jaar 'ChristenUnie politiek' veel gepraat maar weinig gepresteerd door het ministerie , en kan het geld beter besteed worden aan het bestrijden van de recessie en het begrotingstekort.

De JOVD wil Rouvoet de 'gluurbuur' uitreiken, een verrekijker die symbool staat voor de bemoeienis van de vicepremier achter de voordeur van mensen.

Volgens de JOVD is het dan ook de hoogste tijd het Ministerie voor Jeugd & Gezin af te schaffen. Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat: 'Na twee jaar Balkenende IV maken we de balans op, en opvallend is dat Rouvoet vooral zijn moraal aan Jan-en-alleman wil opdringen, maar eigenlijk geen idee heeft van wat er onder de jeugd écht leeft. Wij zijn erg benieuwd wat de Nederlandse jeugd en gezinnen in de problemen daadwerkelijk gemerkt hebben van alle nieuwe projecten'.

De JOVD keerde zich eerder al fel tegen het Elektronisch Kinddossier (EKD), waarin gevoelige informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen opgeslagen wordt. 'Behalve het EKD heeft het Ministerie ook bijvoorbeeld de Centra voor Jeugd en Gezin opgezet, maar het is zeer de vraag of we behoefte hebben aan nog meer ambtelijke lagen in het veld van de jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):