vrijdag, 8. mei 2009 - 15:44

Joyrider (14) rijdt van Rotterdam helemaal naar Brussel

Rotterdam

De politie heeft woensdag 6 mei een jongen aangehouden die wordt verdacht van joyriding. Dit heeft de politie vrijdag 8 mei bekendgemaakt.

Joyride naar België
In de nacht van maandag op dinsdag 21 april pakte een 14-jarige jongen uit Stellendam de sleutels van de auto van zijn moeder. samen met een 16-jarige jongen uit Goedereede is hij in de BMW 3-serie gestapt en zijn ze naar België gereden.

Tien kilometer onder Brussel is de auto door de Belgische politie klemgereden en zijn de jongens uit de auto gehaald. De 14-jarige jongen is toen verhoord door de politie en samen met zijn bijrijder op de trein terug gezet.

De auto is in beslag genomen. De Nederlandse politie is op de hoogte gesteld door de Belgische collega's.

Beschadiging auto
Ruim anderhalve week later, pakte dezelfde bestuurder in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 mei rond kwart voor twaalf wederom de sleutels van de auto van zijn moeder en reed ermee weg. Het voertuig was inmiddels door de vader uit België opgehaald.

Tijdens de rit van de jongen is de voorlamp van de auto beschadigd, mogelijk door de aanrijding met een fazant. De jongen had de auto weer teruggebracht, maar neergezet op een andere plaats. Ook dit was opgevallen.

Direct ingesloten
Na melding bij de politie van dit voorval, is de jongen aangehouden en verhoord op woensdag 6 mei rond twee uur 's middags. Omdat hij op zijn twaalfde ook al aangehouden was voor joyriding, is hij direct ingesloten. Hij bekende de feiten. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):