vrijdag, 4. september 2009 - 15:13

Joyrider rijdt opa's auto total-loss op rotonde

Hengelo

In de nacht van donderdag op vrijdag 4 september heeft de politie Twente in Hengelo een 21-jarige Hengeloër aangehouden omdat hij zonder rijbewijs de auto van zijn opa total-loss heeft gereden. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

In de nacht van donderdag op vrijdag 4 september kreeg de politie omstreeks 01.45 uur een melding van alerte getuigen dat een personenauto midden op de rotonde van de Bornsestraat met de Europalaan stond.

De ter plaatse gekomen agenten constateerden dat de auto het kunstwerk dat boven op de rotonde staat heeft geramd, doorgeschoten is en aan de andere kant van de rotonde tot stilstand is gekomen. Hierbij zijn het kunstwerk en de auto behoorlijk beschadigd.

De agenten zagen twee jongens over het aangrenzende fietspad lopen. Na aanspreken bleek dat het ging om de bestuurder en de passagier van de auto. De bestuurder, een 21-jarige Hengeloër, werd aangehouden voor het verlaten van het plaatsongeval. De passagier, een 19-jarige Enschedeër, bleek bij de aanrijding gewond geraakt te zijn en is uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aan het bureau bleek dat de 21-jarige geen rijbewijs heeft en ongevraagd de auto van zijn opa heeft meegenomen. De auto is bij de aanrijding dusdanig beschadigd geraakt dat het kenteken is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):