donderdag, 5. februari 2009 - 23:02

Juwelier in buik geschoten bij overval

Almere

In Almere-Haven is donderdagavond een medewerker van een juwelierszaak aan de Markgracht ernstig gewond geraakt bij een overval. De man werd in zijn buik geschoten. De politie heeft vier verdachten opgepakt. Een van de verdachten is een 13-jarige jongen uit Almere. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De juwelierszaak werd rond 18.00 uur overvallen. Agenten troffen de zwaargewonde medewerker voor de juwelierszaak aan. Daar zagen zij dat de vermoedelijke daders zich nog in de winkel bevonden. De drie daders, twee mannen van 21 jaar en een van 22 jaar oud uit Almere, konden worden aangehouden.

Uit getuigenverklaringen bleek dat er vermoedelijk een vierde verdachte bij de overval was betrokken. Hierop is de politie een uitgebreid onderzoek gestart in de directe omgeving van de winkel. Aan de hand van het signalement van de vierde verdachte werd een jongen van 13 jaar aangehouden. Zijn betrokkenheid bij dit ernstige misdrijf wordt nog onderzocht.

Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en aan zijn verwondingen geopereerd. Het is onbekend hoe zijn toestand op dit moment is.

Toestand medewerker juwelier stabiel

Inmiddels heeft de politie laten weten dat de toestand van de 40-jarige medewerker van de juwelierszaak, die donderdagavond ernstig gewond raakte, op dit moment stabiel is. De man werd donderdagavond rond 18.00 uur neergeschoten en in zijn buik geraakt.

Alle verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):