donderdag, 23. april 2009 - 11:37

Kat gedumpt in glasbak

Maarssen

De politie is op zoek naar getuigen van een dierenmishandeling die op woensdagmiddag 22 april plaatsvond. Aan het eind van de middag deden medewerkers van de dierenambulance aangifte van dierenmishandeling. Rond 16.45 uur liep een vrouw op het Reigerskamp langs een glasbak. Zij hoorde gemiauw uit de glasbak komen. Er bleek een kat in de container te zitten.

Een medewerker van het glasbakbedrijf kwam ter plaatse en opende de bak. Medewerkers van de dierenambulance haalden de kat uit de container. Hij bleek wonderwel maar weinig te mankeren. Het beestje was alleen gewond aan een pootje. De kat had een touw om zijn middel en om zijn rechtervoorpoot. Hij werd naar een dierenarts gebracht. De arts kon middels de chip de eigenaar van de kat achterhalen.

Daar er een touw om de middel van de kat was gebonden, gaat de politie er vanuit dat de kat opzettelijk door een onverlaat in de glasbak is gegooid. Aan getuigen die op woensdag 22 april iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de glasbak aan het Reigerskamp wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):