zaterdag, 28. februari 2009 - 21:59

Kat komt om bij uitslaande woningbrand

Rijswijk

Zaterdag rond zes uur is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Schoolstraat in Den Haag.

De bewoners, man, vrouw en twee kinderen konden zichzelf in veiligheid stellen. In de woning werd door de brandweer een dode kat aangetroffen.

De brand is ontstaan in een kamer op de eerste verdieping die als berging werd gebruikt. De brand had zich vermoedelijk al enige tijd achter een gesloten deur ontwikkeld voordat hij werd ontdekt. Nadat de televisie als gevolg van kortsluiting uitviel werd de brand geroken en konden de bewoners via de trap en de hal zichzelf in veiligheid stellen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voor- en achterzijde reeds naar buiten. In de berging lagen veel materialen opgestapeld waardoor er veel vuurbelasting aanwezig was. Bij verkenning in de woning trof de brandweer een dode kat aan. Deze is overgedragen aan de dierenambulance.

De 45 jarige bewoner en zijn 39 jarige vrouw werden ter plaatse door ambulancepersoneel op rookklachten nagekeken en zijn voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. De twee dochters van 8 en 9 jaar zijn meegegaan om de familie compleet te houden.

De schade in de woning is groot. De berging, gang en een deel van de trap liepen ernstige brandschade op. De rest van de woning, bestaande uit een woonkamer en drie slaapkamers op de tweede verdieping, liep zware rook schade op. De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.
Provincie:
Tag(s):