woensdag, 17. juni 2009 - 13:02

Kat neergeschoten in kinderrijke woonwijk

Heinkenszand

De Dierenambulance Bevelanden in Zeeland kreeg dinsdagavond omstreeks 20.30 uur een melding dat er een kat was neergeschoten aan de Fluitekruidstraat, te Heinkenszand. De melder, een 37 jarige man, bekende nota bene de kat zelf te hebben neergeschoten.

De man verklaarde dat hij de kat voor een rat had aangezien. De man heeft, naar eigen zeggen, al een geruime tijd last van ratten die hij met meerdere bestrijdingsmiddelen heeft geprobeerd te bestrijden, wat tot nu toe nog niets heeft geholpen. De melder voelde zich na zijn daad dusdanig schuldig dat hij de dierenambulance zelf heeft ingeschakeld.

De ongeveer 2 jaar oude kat was in haar keel geraakt en verkeerde in een zware shock. De dierenambulance heeft de kat met spoed overgebracht naar de dierenarts, waar bleek dat de kat een kleine overlevingskans had.

Volgens de dierenarts was er gericht op de kat geschoten omdat de plaats van het inschot zeer onwaarschijnlijk is bij een schot op afstand. Inmiddels heeft de dierenarts moeten besluiten om de kat woensdagmiddag toch in te laten slapen.

Dierenambulance Bevelanden heeft aangifte gedaan bij de politie, waarna het wapen in beslag is genomen. De officier van Justitie zal de zaak verder behandelen.

Vooralsnog is er nog geen eigenaar van de poes bekend. Mocht u de kat (her)kennen, neem dan contact op met Dierenambulance Bevelanden op 06 – 234 66 221 of via dierenambulancebevelanden@hotmail.com.
Ook kunnen mensen die iets gehoord of gezien hebben contact opnemen met de Dierenambulance.
Provincie:
Tag(s):