vrijdag, 5. juni 2009 - 11:09

Kazernekwartier Venlo omgebouwd tot leisurepark

Venlo

Het Frederik Hendrik Kazerneterrein (FHK) in Venlo wordt de komende jaren omgetoverd tot een belangrijke trekpleister. Het Kazernekwartier, zoals het gebied gaat heten, biedt Venlo de unieke gelegenheid om de stad beter op de kaart te zetten. Daarbij spelen Venlonaren een belangrijke rol. Door diverse vormen van raadpleging bepalen zij in de komende maanden welk karakter de stadsuitbreiding aan de linkeroever van de Maas zal krijgen.

Venlo heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot een euregionale stad met tal van voorzieningen. Het Kazernekwartier, een gebied van 22 hectare, biedt belangrijke mogelijkheden om deze ambitie waar te maken. Naast een ultramodern voetbalstadion voor VVV krijgt het terrein een multifunctionele bestemming met bijvoorbeeld een casino, een hotel, een schaatsbaan, een congrescentrum enzovoorts.

De inwoners mogen de ontwikkeling van het gebeid mede bepalen. Om inwoners een handje te helpen de gedachten te bepalen, heeft de gemeente drie teams van ontwerpers uitgenodigd om een dozijn visies te schetsen voor het Kazernekwartier. Alle ontwikkelde visies zullen in september worden tentoongesteld in de monumentale loods S op het kazerneterrein.

Samen met de ontwikkeling van de Maasboulevard zal Venlo straks beschikken over een nieuw ‘stedje van lol en plezeer’. Wethouder Testroote: “Ik weet zeker dat dit geen spanning zal opleveren voor het huidige stadscentrum, omdat er bewust voor gekozen is om in het Kazernekwartier geen winkelcentra, meubelboulevards of malls te bouwen. De historische elementen van het Kazernekwartier bieden een sfeervolle ambiance voor alle mogelijke voorzieningen die er zullen komen. Het doel van het Kazernekwartier is een hoognodige leisure & pleasure-aanvulling op de bestaande stadskern, niet een vervanging daarvan. En het Kazernekwartier is het terrein waar we dit doel kunnen gaan realiseren�, aldus Testroote.
Provincie:
Tag(s):