vrijdag, 20. februari 2009 - 7:56

Kennedy schiet Ajax naar zege op Fiorentina

(Elfvoetbal) Ajax heeft in Florence bij gastheer Fiorentina goede zaken gedaan in de UEFA Cup. De ploeg van trainer Marco van Basten had aan een treffer van Kennedy genoeg voor de winst.

Fiorentina had in de beginfase van deze wedstrijd het betere van het spel. In de tweede minuut werd Fiorentina voor de eerste keer gevaarlijk via Adrian Mutu. De Roemeen zag zijn inzet echter gestopt worden door Ajax-goalie Maarten Stekelenburg.

In de zesde minuut trof Mutu wél doel, maar zijn inzet werd afgekeurd wegens buitenspel. Ajax was vanaf dat moment gewaarschuwd voor het sterrenkoppel voorin van Fiorentina. Die ook in deze wedstrijd aantoonden levensgevaarlijk te zijn.

Mutu liet zich ook als aangever gelden. Met een prachtige steekbal bediende hij na ruim een kwartier ploegmaat Montolivo, die de bal overschoot. Stekelenburg verrichtte goed keeperswerk door de speler van Fiorentina naar de zijkant de dwingen.

Ajax kwam de eerste helft niet in het stuk voor. Suarez was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn harde schot belandde op de vuisten van Frey. De ruststand bleef zodoende steken op 0-0.

In de tweede helft kwam Ajax steeds beter in het spel. De ploeg kreeg echter vleugels na de schitterende pegel van Kennedy in de zestigste minuut. Hij haalde venijnig uit op de rand van de zestienmeter en zag zijn inzet tot doelpunt gepromoveerd worden. Emanuelson was de bediener van de Zweed.

Fiorentina was na het doelpunt van Kennedy nog een aantal keren dichtbij de gelijkmaker, maar onder andere Alberto Gilardino had het vizier niet op scherp staan.

Ajax had zelfs goede kansen op de 0-2, maar Frey bracht goed redding op de ingeschoten vrije trap van Suarez in de eindfase van de wedstrijd. Laatsgenoemde was enkele minuten later met een handig schot alsnog gevaarlijk. De inzet ging echter naast.

Kennedy bleef daardoor matchwinner en bezorgde de Amsterdammers zodoende een goede uitgangspositie voor een verder vervolg in de UEFA Cup. Volgende week verdedigt Ajax de voorsprong in de eigen ArenA.