vrijdag, 30. januari 2009 - 13:28

Kerkraadse leerlingen doen Citotoets in raadszaal

Kerkrade

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Diabolo uit Kerkrade maken volgende week hun Citotoets in de raadzaal van het raadhuis in Kerkrade. Dit heeft de gemeente voorgesteld, nadat de school op zoek was naar een alternatieve locatie.

De Rodahal in Kerkrade wordt op dit moment verbouwd en daarom wordt komende week op het Old Hickoryplein een grote tent opgebouwd voor het naderende carnaval. Op basisschool De Diabolo, dat aan het Old Hickoryplein ligt, vindt volgende week de Citotoets plaats voor de leerlingen van groep 8. De basisschool is samen met de gemeente tot de conclusie gekomen dat wegens de bouwwerkzaamheden een andere plek voor de kinderen noodzakelijk is voor het maken van de toets.

Wethouder Terpstra zegt hierover het volgende: “Verschillende opties zijn de revue gepasseerd, maar geen één was eigenlijk goed genoeg. Toen heb ik voorgesteld om de raadzaal voor de leerlingen ter beschikking te stellen. Dat vond de school meteen een leuk en goed idee. Natuurlijk wordt er dan wel ook iets van ons verwacht, namelijk dat we de leerlingen doodse stilte kunnen garanderen ten tijde van de toets. Dit gaan we vanzelfsprekend regelen�, aldus de wethouder.
Provincie:
Tag(s):