zondag, 18. januari 2009 - 21:47

Kerstgift Zorggroep Almere naar Hospice Almere

Almere

De kerstgift 2008 van Zorggroep Almere gaat naar het binnenkort te openen Hospice Almere. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Zorggroep overhandigde bestuursvoorzitter Jos Stienen een geldbedrag van € 2500,-- aan de penningmeester van het Hospice Almere, de heer Gerard van Dam. De kerstgift levert een flinke bijdrage aan de inrichting en uitstraling van het Hospice.

Al jarenlang stelt de Raad van Bestuur van de Zorggroep een bedrag ter beschikking voor de kerstgift. Medewerkers kunnen voorstellen doen voor de bestemming van de kerstgift. “Dit keer werden we bedolven onder een lading mails en brieven die ons stuk voor stuk op de Stichting Hospice Almere attendeerden. Niet zo verwonderlijk als je weet dat verschillende medewerkers van de Zorggroep als vrijwilliger of bestuurslid betrokken zijn bij het Hospice�, aldus Jos Stienen.

Stichting Hospice Almere huurt sinds 1 november twee doorgebroken appartementen aan de Clingendaellaan 229 in Almere Buiten. Twee bewoners kunnen er – in bijzijn van hun naasten – de laatste fase van hun leven doorbrengen. Hoewel velen thuis willen sterven is dat niet altijd mogelijk. Het Hospice kan dan uitkomst bieden.

Het bijna thuis huis draait vrijwel volledig op vrijwilligers, die een aparte scholing volgen om de bewoners en hun naasten te kunnen begeleiden. Huisartsen (en als het even kan de eigen huisarts) en wijkverpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de medische en verpleegkundige zorg.
Provincie:
Tag(s):