woensdag, 22. april 2009 - 19:43

Keystroke dynamics maakt skimmen vrijwel onmogelijk

Tilburg

Identiteitsfraude door het stelen van een wachtwoord of pincode wordt vrijwel onmogelijk als naast het wachtwoord ook het typgedrag gebruikt wordt ter verificatie. Een individu is te herkennen aan hoe hij typt, blijkt uit onderzoek van Jan Magnus en Salima Douhou van de Universiteit van Tilburg.

Geld opnemen met je pincode, betalen met je creditcard, inloggen met een wachtwoord, het zwembad in met een vingerscan, de grens over op Schiphol via een irisscan. Allemaal systemen waarbij we onszelf bekendmaken via wat alleen wij weten (wachtwoord, pincode), hebben (creditcard, pinpas) of zijn (vingerafdruk, irisscan). Het zijn instrumenten die ons in staat stellen om onze gegevens te beschermen.

Helaas zijn dergelijke systemen nooit 100% veilig. Fraude binnen systemen waarbij de gebruiker iets moet intypen om zich te identificeren kan echter aanzienlijk verkleind worden als er een tweede beveiligingssysteem ingebouwd wordt: verificatie via typgedrag (keystroke dynamics), dus via hoe iemand typt.

Wanneer verificatie van typgedrag wordt gebruikt naast een bestaand beveiligingssysteem, verhoogt dat de betrouwbaarheid van het bestaande systeem met 85%.
Categorie:
Tag(s):