donderdag, 9. juli 2009 - 19:52

Kinder Natuurwereld beste idee van de stad 2009

Tilburg

Een Milieu Educatief Centrum Kinder Natuurwereld bij de toekomstige kinderboerderij in Reeshof. Dat idee kreeg gisteren de meeste stemmen tijdens de kinderraadsvergadering 2009, waarin vijf Tilburgse kinderraden het tegen elkaar opnamen. De bedenkers van kinderraad Reeshof 1 haalden met hun idee de hoofdprijs van 9.000 euro binnen, voor de
uitvoering van het plan.

Kinderraad Reeshof 1 wil bij de toekomstige kinderboerderij in het Reeshofpark een Milieu Educatief Centrum oprichten: Kinder Natuurwereld. Bezoekers leren hier meer over de natuur en het milieu. Niet alleen door te lezen en kijken maar ook door zelf te doen. Dit gebeurt onder meer via tentoonstellingen, rondleidingen, knutsel- en andere activiteiten.

Kinder Natuurwereld is bijvoorbeeld ook geschikt voor kinderfeestjes. Er komt een vogelhok, een koe waaruit je limonade kunt melken en de bedoeling is dat er lespakketten voor scholen worden ontwikkeld. De uitvoering gebeurt door vrijwilligers. Ze zoeken samenwerking met scholen, kinderdagverblijven, musea en de gemeente Tilburg. Ook worden sponsoren gezocht.
Provincie:
Tag(s):