vrijdag, 27. maart 2009 - 8:54

Kinderboerderij Veendam ontvangt als eerste een keurmerk

Veendam

Op donderdag 26 maart ontving kinderboerderij Veendam als eerste kinderboerderij in Nederland het keurmerk ‘Prima voor elkaar’ van Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN).

Hiermee toont de kinderboerderij niet alleen aan te voldoen aan alle wettelijk gestelde eisen, maar ook aan zwaardere kwaliteitscriteria. Met dit keurmerk kan de kinderboerderij aantonen te staan voor kwaliteit en veiligheid.

Betrouwbaarheid, veiligheid en dierenwelzijn. Deze waarden zijn essentieel voor iedere kinderboerderij. Zowel voor de bezoekers als voor de dieren wil men kwaliteit bieden. Om die te borgen, heeft de SKBN een certificeringtraject opgesteld waarin kinderboerderijen zich kunnen laten toetsen.

Kinderboerderij Veendam heeft de toetsing doorstaan en ontvangt het keurmerk ‘Prima voor elkaar’. Dat de kinderboerderij vooruitstrevend is, dat blijkt wel. De gemeente Veendam ontving als derde gemeente in Nederland het predicaat ‘Goed voor Elkaar’ in 2006. Inmiddels hebben 64 kinderboerderijen dat predicaat ontvangen.
Provincie:
Tag(s):