dinsdag, 3. februari 2009 - 9:50

Kinderen doe(n) mee in Bedum

Bedum

Speciaal voor kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen uit de gemeente Bedum biedt de gemeente de mogelijkheid tot deelname aan een aantal sportieve en muzikale activiteiten. Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar is dat gratis. De gemeente betaalt de kosten van de activiteit voor een bepaalde duur. In veel gevallen betreft dit een (sport)seizoen.

De gemeente Bedum vindt dat alle kinderen/jongeren, ongeacht het inkomen van de ouders, recht hebben op gelijke kansen om hun talenten te ontplooien. Iedereen moet mee kunnen doen aan sport, cultuur of andere activiteiten. Met dit doel voor ogen heeft het Rijk extra geld aan gemeenten beschikbaar gesteld. Bedum besteedt deze middelen aan dit tweejarige project.

Naast de kosten voor de contributie neemt de gemeente ook kosten voor benodigde (sport)kleding voor haar rekening. Kinderen kunnen kiezen uit: gymnastiek, hockey, jazz- en streetdance, majorette, dwarsfluitles, paardrijlessen, tennis, turnen, voetbal, volleybal en (diploma-)zwemmen.
Provincie:
Tag(s):