vrijdag, 19. juni 2009 - 22:38

Kinderen enthousiast over hockey

Winterswijk

In het kader van sportoriëntatie maakt nu ook Winterswijkse Mixed Hockey Club Avanti (W.M.H.C Avanti) deel uit van het breedtesportproject. De afgelopen weken zijn veel kinderen van 13 basisscholen enthousiast geworden over hockey. Niet alleen de locatie was voor veel kinderen onbekend maar ook de sport op zich.

Trainers van W.M.H.C. Avanti zorgden voor leuke en leerzame lessen. Kinderen gingen op een motiverende, leerzame en veilige manier om met de bal en de stick. De leerlingen van groep 7 en 8 vermaakten zich prima en merkten op dat ze niet wisten dat hockey toch leuk kan zijn.

En dat is net waar het de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) en de club om te doen is. Ze willen de kinderen tijdens schooltijd op een leuke en verantwoorde wijze laten kennismaken met hockey. De hockeybond gaat daarin nog een stapje verder en heeft zelfs een lesmap ontwikkeld. Leerkrachten kunnen hiermee op een eenvoudige manier tijdens de gymles het hockey vaker aan bod laten komen. Scholen die hiervoor interesse hebben kunnen zich melden.

Gedurende het schooljaar zijn er diverse Winterswijkse verenigingen die jeugd en jongeren met hun sport willen laten kennismaken. Via het breedtesportproject, dat de link legt tussen gemeente, school en sportaanbieder, wordt dat mogelijk. De afgelopen jaren zijn hier al vele voorbeelden van geweest. Ook komend schooljaar gaan we hiermee door.
Provincie:
Tag(s):