vrijdag, 27. maart 2009 - 14:38

Kinderen kunnen meedoen door Leergeld Noordoostpolder

Nu meedoen is straks meetellen. Dat is het motto van stichting Leergeld Noordoostpolder.

De stichting maakt het mogelijk voor kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen om mee te doen met sport, zoals voetbal, volleybal of een andere activiteit als muziekles, een schoolreisje enzovoort.

Stichting Leergeld Noordoostpolder is sinds een half jaar actief en krijgt wekelijks twee tot drie aanvragen van gezinnen met een minimuminkomen.

Als er een aanvraag bij de stichting binnenkomt, dan wordt het gezin bezocht door twee vrijwilligers. Het doel hiervan is na te gaan of steun van de stichting écht nodig is.

Ook geven de vrijwilligers advies over regelingen en voorzieningen voor mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen, zoals het participatiefonds van de gemeente. Kinderen uit minimagezinnen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar hebben namelijk recht op € 150,00 uit dit participatiefonds.

Als de stichting vervolgens toch besluit om geld te geven, dan gebeurt dat rechtstreeks naar de vereniging of instelling of in natura. Zo is er zekerheid dat het geld ook écht wordt besteed aan het doel, het meedoen van de kinderen aan één sport of andere vrije tijdsbesteding.

Stichting Leergeld krijgt steeds meer bekendheid en verwacht dit jaar aanvragen voor 200 kinderen. Daarom gaat de stichting weer op zoek naar donateurs.

Giften zijn van harte welkom op rabobankrekening: 1403.50.470 van Stichting Leergeld Noordoostpolder.
De stichting is te bereiken op telefoonnummer 06-13 50 72 28 e-mail info@leergeldnoordoostpolder.nl.
Provincie:
Tag(s):