dinsdag, 14. april 2009 - 11:28

Kinderen vernielen bossages voor bouwen boomhut

Vianen

Op maandag 13 april gingen kinderen wat te enthousiast met een hut bouwen aan de slag. Rond 13.35 uur kreeg de politie de melding de een groep jeugd van 8-12 jaar bij een speeltuin op de Standerdmolen wat kleine boompjes aan het omzagen was.

Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de jongeren erg voortvarend te werk waren gegaan. Zij wilden een boomhut bouwen en daarbij bleken niet alleen enkele boompjes te zijn gesneuveld. Zij waren flink aan het ontbossen gegaan: meerdere grote struiken waren gesneuveld en een grote boom met een diameter van ongeveer 20 centimeter was omgezaagd.

Gezien de veroorzaakte schade noteerden de agenten de namen van de jongeren, zes jongens in de leeftijd van 7 tot 13 jaar en allen uit Vianen. Er werd contact opgenomen met de betrokken ouders en zij werden gevraagd naar de speeltuin te komen. Met hen werd afgesproken dat zij contact met de gemeente op zouden nemen om de schade te vergoeden. Omdat de kinderen niets kwaads in de zin hadden, maar wat te enthousiast aan de slag waren gegaan, wordt er geen proces-verbaal tegen hen opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):