donderdag, 8. oktober 2009 - 10:28

Kinderen verzamelen ruim 5700 groene voetstappen.

Dinsdagmiddag kreeg juf Judith Cuperus van groep 4 van CBS De Wynroas in Harkema bezoek van wethouder Pieter van der Veen. De school deed in de landelijke week van de vooruitgang mee aan de groene voetstappen en haalden daarmee per leerling het hoogste gemiddelde van de gemeente.

“Ik vind het als wethouder van verkeer en vervoer heel belangrijk dat jullie hier aan meedoen”, zei Pieter van der Veen. “Wie van jullie heeft de meeste voetstappen opgehaald?” Bijna de hele klas stak de vinger op.

Veel kinderen komen lopend of fietsend naar school. Ragna van Sonsbeek, coördinator natuur- en milieueducatie van de gemeente, is erg blij met het resultaat: “Kinderen met de auto naar school brengen is soms gemakkelijk, maar er kleven ook veel nadelen aan. Meer dan de helft van alle autoritten die in Nederland gemaakt worden is korter dan 7,5 kilometer en juist deze ritten zijn extra vervuilend voor het milieu.

Ruim 540 leerlingen, afkomstig van 4 scholen, deden mee aan de actie, waarbij ze voor elke per voet of fiets afgelegde weg een sticker mochten plakken. Dit leverde maar liefst 5744 groene voetstappen op. De scholen die meegedaan hebben zijn De Wynroas uit Harkema, De Balkwar uit Kootstertille, De Fontein uit Buitenpost en De Maskelyn uit Augustinusga. De deelnemende scholen hebben een natuurbingo-spel ontvangen als dank voor de inzet.
Provincie:
Tag(s):