maandag, 13. april 2009 - 21:36

Klassiek meets pop bij groots concert in Meppel

Meppel

Op zaterdag 23 mei 2009 vindt de officiële opening plaats van de Prinsengracht. Om deze opening te vieren vinden diverse activiteiten plaats: Guido’s Orchestra verzorgt in samenwerking met Stichting Prinsengrachtconcert Meppel en gemeente Meppel een uniek openluchtconcert aan de Prinsengracht. Tevens wordt de beeldengroep van kunstenaar Charles Henri onthuld, vindt de overhandiging van het rapport ‘Nieuwveense Landen aangenaam duurzaam’ plaats en wordt het boek ‘Gas in Drenthe’ gepresenteerd. Kortom, een zeer gevarieerd programma in het centrum van Meppel met kunst, cultuur en muziek.

Geruime tijd hebben er werkzaamheden plaatsgevonden rondom het opengraven van de Prinsengracht. De ondernemers en inwoners van Meppel hebben hiervan veel hinder ondervonden. Met de nieuwe Prinsengracht wordt de entree van het centrum aantrekkelijker. Ook is er een betere verbinding met het centrum en het Vledder, dat nog verder ontwikkeld moet worden. Om dit te vieren is bij Stichting Prinsengrachtconcert Meppel het idee ontstaan om een evenement te organiseren.

De onthulling van de beeldengroep, ontworpen door Charles Henri, is een bijzondere activiteit. Het zijn de eerste beelden die de Meppeler kunstenaar plaatst in zijn eigen gemeente. Charles Henri exposeert veelvuldig in gerenommeerde galeries, tentoonstellingsruimten en openbare tuinen en zijn naam en werken komen steeds vaker voor op tentoonstellingsagenda’s en in tijdschriften en catalogi.

In 2006 en 2007 kreeg het poporkest landelijke bekendheid door optredens met onder meer Marco Borsato, Andrea Bocelli, Paul de Leeuw en Lucie Silvas tijdens de Symphonica in Rosso concertreeks. Na deze overweldigende successen is Meppel nu aan de beurt om van het orkest te genieten. Het spektakel combineert herkenbare klassieke muziek met spetterende popsongs, prachtige filmmuziek en eigen composities. De kaartverkoop van het Prinsengrachtconcert start op 23 april bij diverse verkooppunten.
Provincie:
Tag(s):