donderdag, 2. juli 2009 - 13:42

Klaverblad: Kick voor motorrijders

Heerenveen

Voor menig motorbezitter is het klaverblad bij Heerenveen het ultieme bochtencircuit. De aaneenschakeling van bochten daagt de meest snelle jongens dan ook uit om zo snel en steil mogelijk de vier klavercirkels te nemen. Een bochten manoeuvre welke je een heuse kick kunnen bezorgen.

Omdat dit vaak leidt tot onveilig rijgedrag op dit klaverblad houd de politie dit parcour geregeld in de gaten. Zo ook woensdagavond waar de politie tegen in totaal vijf motorrijders proces-verbaal opgemaakte.

Een 22-jarige motorrijder uit Rotstergaast en een 20-jarige dorpsgenoot werden door surveillerende motoragenten opgemerkt bij het klaverblad. Zij namen, vanuit de richting Leeuwarden, de afslag Drachten tot tweemaal toe met zeer hoge snelheid. De agenten zetten de achtervolging in en konden de motorrijders aan de kant zetten door middel van een stopteken. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.

Diezelfde avond zagen politieagenten drie motorrijders met hoge snelheden, op het klaverblad rijden. Er werden meerdere ‘rondjes’ gemaakt. Tegen een 28-jarige man uit Joure, een 33-jarige man uit Bolsward en een 29-jarige man uit Drachten werd ook voor onveilig rijgedrag proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):