maandag, 25. mei 2009 - 11:28

Klazienaveen is klaar voor de Marathon

Klazienaveen

De voor-inschrijving voor de 26e Unive Drenthe Marathon is afgelopen weekend gesloten. Bijna 600 atleten uit binnen-en buitenland hebben zich ingeschreven voor marathon, halve marathon en Open Drents Kampioenschap 10 kilometer. Verwacht wordt dat nog een zelfde aantal gebruik maakt van de mogelijkheid zich in te schrijven op zaterdag 30 mei 2009. Zonder dat er nog maar een meter is gelopen, is het eerste record al geboekt, n.l. deze keer staan 12 nationaliteiten aan de start in het centrum van Klazienaveen.

Met name op de halve marathon wordt vuurwerk verwacht van top Kenianen. Zo komen onder meer de dames Loise Kangogo en wereldtopper Ruth Wajiru naar Klazienaveen. De jonge Oekrainse Nataliia Krushynska lijkt een gevaarlijke ousider.

Bij de heren zijn Reuben Cherutich en Julius Chepkwony de grote favorieten. Zij gaan van start met het plan het 12-jarig ouder parcoursrecord van Marti ten Kate te verbeteren.

het startschot voor de marathon valt om 14.00 uur, de halve marathon om 14.15 en van het Open Drents Kampioenschap 10 kilometer om 17.45 uur.
Provincie:
Tag(s):