vrijdag, 9. januari 2009 - 20:40

Kleine kruiken vieren het met Tjeuke

Tilburg

De Carnavalsstichting Tilburg heeft altijd oog gehad voor de kleine Kruiken en Kruikinnen van Kruikenstad, maar dat is met het 44-jarige lustrum van het openbare carnaval in Kruikenstad nog veel intensiever geworden. Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek die ter ere van dat lustrum is gehouden, heeft de Carnavalsstichting Tilburg een educatief pakket samengesteld voor de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Kruikenstad.

Zo zijn er leskisten gemaakt waarmee de kinderen van Kruikenstad de betekenis van carnaval en alle gebruiken en tradities die daarbij horen kunnen leren. Die leskisten waren zo'n groot succes en de reacties waren zo positief dat het educatieprogramma van de Carnavalsstichting Tilburg dit jaar nog grootser zou moeten worden aangepakt.

Het idee was om naast de Kruikenzeiker, het bekende symbool van het carnaval, ook een figuur te verzinnen die carnaval uitdraagt specifiek richting de kinderen van Kruikenstad. Een figuur die, net zoals de kinderen, misschien ook niet precies weet hoe carnaval werkt, maar het wel vreselijk leuk vindt om carnaval te vieren. Carnaval in Kruikenstad wordt voortaan door de kinderen gevierd samen met Tjeuke.

Het mag duidelijk zijn: met Tjeuke krijgen de kleine Kruiken en Kruikinnen eindelijk ook hun speciale mascotte die samen met hen carnaval kan vieren, zodat het gezegde “jong geleerd, oud gedaan� hopelijk zal gelden en het carnaval in Kruikenstad ook de komende jaren en jubilea een geweldige toekomst tegemoet zal gaan.
Provincie:
Tag(s):