woensdag, 27. mei 2009 - 10:09

Kleinere auto's komen goed uit crashtest

Den Haag

Ook kleinere auto’s komen goed uit een crashtest. Dat blijkt uit de laatste botsproeven van Euro NCAP.

Vijf van de zes auto’s krijgen het maximale aantal van vijf sterren. De vijf goed scorende auto’s zijn middenklassers Audi Q5, Honda Jazz, Hyundai i20, Kia Soul en Peugeot 3008. Alleen de Suzuki Alto haalt slechts drie sterren.

Om verder te komen zou de Suzuki Alto betere scores moeten halen bij de bescherming van volwassenen, kinderen in de auto en actieve veiligheidssystemen. Als reactie op de nieuwe beoordeling van Euro NCAP heeft Suzuki electronic stability control (ESC) tegen meerprijs leverbaar gemaakt op alle Alto uitvoeringen. ESC is een actief systeem voor de veiligheid. Het ondersteunt de bestuurder van een voertuig, wanneer hij of zij terechtkomt in een kritieke situatie: bij plotselinge uitwijkmanoeuvres of bij verkeerd ingeschatte bochten.

De Honda Jazz en Hyundai i20 hebben indrukwekkende resultaten gehaald bij de bescherming van voetgangers. In beide gevallen biedt de motorkap goede bescherming aan voetgangers of fietsers. Deze auto’s voldoen zelfs al aan toekomstige eisen van Euro NCAP.

Euro NCAP is een samenwerkingsverband van de ANWB en zijn Europese zusterclubs met de Nederlandse, Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenclubs.
Categorie:
Tag(s):