donderdag, 6. augustus 2009 - 13:03

Kloostergemeente gedupeerd door oplichting

Tilburg

De recherche van het politie district Tilburg onderzoekt vier recente gevallen van oplichting waarbij voornamelijk bedrijven in de regio Tilburg de dupe zijn en steeds dezelfde werkwijze door de dader (s) wordt gehanteerd. Ze geven zich uit voor een relatie en weten op die manier geld af te troggelen. Het gaat om drie bedrijven en een kloostergemeenschap. Zij zijn elk voor enkele honderden euro's benadeeld.

De gedupeerde bedrijven en het klooster werden elk gebeld door een man die zich uitgaf als werkzaam voor een relatie of een bedrijf in de buurt.

De beller vertelde dan bijvoorbeeld dat er zojuist een pakketje bij zijn bedrijf onder rembours was afgeleverd en dat direct betaald moest worden aan de bezorger. De beller vertelde dan dat ze bijvoorbeeld 900 euro moesten betalen en ze nog 300 euro tekort kwamen en of ze dat dan mochten lenen. Vervolgens kwam er een man bij het bedrijf het geld ophalen.

Later bleek dat de man die het geld had opgehaald helemaal niet bij het bedrijf in de buurt werkte en dat er dus sprake was van oplichting.
Provincie:
Tag(s):