dinsdag, 17. maart 2009 - 18:53

Kluun Walk of Fame waardig

Tilburg

Schrijver Kluun (Raymond van de Klundert) heeft de eer een eigen tegel in de Walk of Fame Tilburg 2009 te onthullen. Naast Guus Meeuwis, de eerste Tilburger die donderdag 19 maart een persoonlijke tegel krijgt, is dit de tweede naam die bekend wordt gemaakt. De schrijver van het boek 'komt een vrouw bij de dokter' heeft deze bijzondere geste te danken aan het feit dat hij een geboren en getogen Tilburger is. Bovendien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het imago van de stad. Kluun zal zijn tegel in december 2009 ontvangen.

De Alexanderstraat in Tilburg is speciaal voor de gelegenheid volledig verbouwd en heeft een Walk of Fame 'waardige' uitstraling gekregen. Zo zijn er levensgrote portretten te zien van de bekende Tilburgers die een eigen tegel mogen onthullen. Ondanks het feit dat Kluun pas in december zijn eigen tegel krijgt, hangt zijn beeltenis al prominent naast de eerste ontvanger van de gewilde tegels, Guus Meeuwis.

Tilburg viert dit jaar uitbundig dat de stad 200 jaar geleden stadsrechten verwierf. Een van de initiatieven die in dit kader zijn geïnitieerd, is de Walk of Fame Tilburg 2009. Daarnaast staan er nog tal van evenementen op de kalender. Een van de hoogtepunten van het jaar wordt 18 april, de daadwerkelijke verjaardag van de stad. Deze dag wordt groots gevierd met een immens openluchttheater in de binnenstad van Tilburg.
Provincie:
Tag(s):