maandag, 13. juli 2009 - 12:25

KNHS Regiokampioenschappen Groningen

Tolbert

In Groningen werd op 10 en 11 juli het eerste KNHS Regiokampioenschap van dit zomerseizoen verreden. Het KNMI waarschuwde voor zware buien, onweer, windstoten, hagel en lokaal veel neerslag. Vrijdag is er in Tolbert veel water gevallen, maar het weeralarm was gelukkig loos alarm. De bodem van de terreinen bij de HJC manege hielden zich prima.

Emmelie Scholtens heeft zich tijdens het Gronings kampioenschap weer eens opvallend gemanifesteerd. De amazone uit Onnen, verbonden aan Stal Laarakkers in Winschoten, domineerde met de dekhengsten Westpoint en Westenwind de zwaarste dressuurklassen. Vooral de zege in de Z2 dwong respect af, want Emmelie Scholtens startte Westpoint vorige maand pas de eerste keer in de Z2, tijdens een wedstrijd in Veendam. Nog niet alle oefeningen zijn even goed bevestigd, maar het is wel een geweldig paard, aldus Scholtens. In de verplichte proef kwam Jarmilla Peterson met Don Chello als beste uit de strijd. In de afsluitende vrije kür wist Scholtens Peterson alsnog voorbij te streven.

In het ZZ springen legde Elmar van Hoorn met Clash van de Vita twee overtuigende nulrondes af. Yvonne van Dijk maakte met Vayrenta twee springfouten in de tweede manche en werd reservekampioen. Ondanks dat de concurrentie in het ZZ ver te zoeken is, er waren teleurstellend maar vijf starters, heeft Groningen in Elmar van Hoorn een sterke kampioen.

In de klasse Z is de regerend KNHS Indoorkampioene Nicole Botma de allerbeste. Deze keer behaalde Nicole de overwinning met haar andere Z paard, Wallstreet CJS, v. Cantos. Een knappe prestatie van de 17-jarige leerlinge Marketing & Communicatie op het Johan Cruyff college in Groningen. Daar krijgt zij de kans om school en sport goed te combineren. Wallstreet CJS heeft Nicole met hulp van haar moeder Karin Schotanus opgeleid van de B naar de Z. Ik ben heel blij dat ik in een jaar met twee verschillende paarden kampioen ben in de Z.
Provincie:
Tag(s):