vrijdag, 3. juli 2009 - 12:19

KNMI geeft weeralarm

De Bilt

Het KNMI heeft vrijdagmiddag een weeralarm afgegeven. Langs de lijn Alkmaar-Doetinchem komt zwaar onweer voor. Komende uren verplaatst het onweer zich langzaam naar het noorden.

Het wordt rond 17:00 boven het noordoosten verwacht. Ook elders rond deze lijn kunnen komende uren zware onweersbuien tot ontwikkeling komen. Naast groot gevaar voor blikseminslag kan er ook overlast ontstaan door overvloedige regenval, hagel en windstoten.

Het verhaal blijft echter dat er van plaats tot plaats grote verschillen kunnen optreden, op sommige plaatsen zal er nagenoeg niks gebeuren, terwijl een eindje verderop de bui flink kan huishouden met wateroverlast en blikseminslagen.

'Het kan een vervelende dag worden voor het verkeer door de combinatie van de avondspits, de vakantie-uittocht en een enorme bak water',aldus een woordvoerder van het KNMI.

De onweersbuien maken een einde aan het mediterrane zomerweer. Het weekeinde zit er echter nog goed uit met zomerse temperaturen. Pas volgende week wordt het wisselvalliger met normale temperaturen.
Provincie:
Tag(s):