dinsdag, 17. februari 2009 - 19:31

KNMP: 'Apothekers nu ook verplicht tot reclame voor Agis'

Utrecht

Verzekeraar Agis probeert nu ook apothekers via koppelverkoop te verplichten om voor hen reclame te maken. Een contract over kwaliteitszorg kan met Agis alleen gesloten worden als de apotheker ook bereid is om een rek met reclamefolders van Agis neer te zetten. Dit zegt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP)

Fysiotherapeuten (KNGF) hebben zich al eerder verzet tegen een dergelijke ongewenste koppelverkoop. Volgens het KNPG lijkt het logisch dat marktwerking in de zorg gepaard gaat met reclame, maar dit zou geen voorwaarde moeten zijn voor een zorgverlener om een contract te mogen afsluiten met een verzekeraar.

De KNMP is van mening dat verzekeraars zich steeds meer bemoeien met de inhoud van de zorgverlening. 'Als het gaat om een verbetering van de kwaliteit van de zorg heeft de op zichzelf niet slecht, maar in de praktijk blijkt dat verzekeraars vooral financiële en commerciële motieven hebben. Ook bij Agis blijkt er nu weer een commerciële adder onder het gras te zitten', aldus het KNMP.
Provincie:
Tag(s):