zaterdag, 13. juni 2009 - 14:40

'Knokploeg’ slaat drie mensen gewond

Gorinchem

Bij een vechtpartij aan de Avelingen-West zijn vrijdagavond 12 juni rond 23.00 uur een 18-jarige jongen uit Gorinchem en twee nog onbekende jongens gewond geraakt.

De drie stonden op het fietspad, toen een scooter met daarop twee onbekende jongens aankwam rijden. De bestuurder en bijrijder begonnen een praatje met de drie jongens, waarna plots een groep van zo’n 30 jongeren op de jongens kwam aflopen.

De groep begon op de jongens in te slaan en schoppen, waarbij honkbalknuppels werden gebruikt. Een toevallige voorbijganger zag de jongeren met elkaar op de vuist raken en belde hierop de politie. Toen deze ter plaatste kwam, was de groep vechtersbazen net gevlucht en troffen agenten alleen nog de slachtoffers aan. Deze hadden blauwe plekken en kneuzingen opgelopen en verwondingen aan hoofd en benen.

Een van de drie moest naar het ziekenhuis, vanwege rugklachten.
De politie heeft later die avond vier verdachten aangehouden: een 24-jarig meisje en een 17-jarige jongen uit Woudrichem, een 26-jarige jongen uit Utrecht en een 29-jarige jongen uit Nieuwendijk. De vier zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Meer aanhoudingen worden echter niet uitgesloten, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):