woensdag, 5. augustus 2009 - 9:31

KNRM redt staandwandvisser met net in schroef

Katwijk

De KNRM van station Katwijk is woensdagmorgen vroeg om 4:55 uur opgeroepen voor een boot in nood op de Noordzee ter hoogte van Katwijk.

De KNRM voer even later uit en maakte contact via de radio om de positie van de Katwijk 2 te vragen. Deze vertelde waar hij lag en de Redder voer erheen.

Toen ze daar na een klein kwartiertje aankwamen, trof de Redder een tweekoppige bemanning aan die vertelde dat hun boot met een net in de schroef vastzat en niet verder kon op eigen kracht.

De Redder heeft de KWK 2 op sleeptouw genomen naar de haven van Scheveningen. Eenmaal in de haven aangekomen ging de Redder langszij en bracht de Katwijk 2 verder de eerste haven binnen en meerde aan naast de ligplaats van de KNRM van Scheveningen.

Hier stond al een duiker klaar en die haalde onder toezicht van de bemanning van de Redder onder water het net uit de schroef. Toen het net uit de schroef was en de KWK 2 weer op eigen kracht verder kon, keerde de Redder terug naar Katwijk na een bedankje van de 2 koppige bemanning van de KWK 2 die ongeveer om een uur of half negen aan kwam.

De Redder was schoongespoten en weer klaar om uitterukken voor de open avond die vanavond zal volgen om weer nieuwe donateurs te werven.
Provincie:
Tag(s):