maandag, 11. mei 2009 - 13:20

KNVB heeft speelschema play-offs rond

(Elfvoetbal) De Nederlandse voetbalbond en de vier deelnemers aan de play-offs voor een Europa League-ticket hebben vandaag druk overlegd over het speelschema van de play-offs. FC Groningen, Feyenoord, FC Utrecht en NAC Breda hadden namelijk bezwaar tegen het door de KNVB opgestelde speelplan.

Het eerste knelpunt was de interlandperiode, die precies samenvalt met het derde en eventuele beslissende duel op 3 juni. De vier clubs kunnen daardoor vanaf 1 juni niet beschikken over hun internationals. De KNVB besloot daarop om in eerste instantie de eerste wedstrijden uit de play-offs twee dagen naar voren te halen. Ook de wedstrijden uit de tweede ronde kregen een nieuwe datum.

De betrokken clubs waren allerminst te spreken over de verschuivingen. NAC en Feyenoord verwezen allebei naar organisatorische problemen die door de verschuiving ontstaan. "NAC en Feyenoord zijn gezamenlijk van mening dat een dergelijke wedstrijd niet op zo'n korte termijn kan worden gespeeld", laten de clubs in een statement weten.

"Veiligheid is daarbij een belangrijk onderwerp. Daarnaast is het ondoenlijk om binnen minder dat drie dagen een ordentelijke kaartverkoop te organiseren. NAC zou zo met de datumverandering financieel ernstig worden benadeeld."

Bij het nieuwe speelschema kunnen wat kanttekeningen gezet worden. Zo is het op zijn minst opmerkelijk te noemen dat NAC komende zaterdag om 19:30 thuis tegen Feyenoord speelt. Normaal gezien is dat een zogenoemde 'risicowedstrijd'. Die worden in Breda altijd op zondag gespeeld.

Daarnaast staat het eventuele laatste en beslissende duel in de tweede ronde nu gepland voor 2 of 3 juni. Vreemd, aangezien de problemen rond het speelschema begonnen vanwege de internationals. Die zijn vanaf 1 juni op stap met hun nationale ploeg.

Het schema voor de play-offs er nu als volgt uit:

Eerste ronde

Zaterdag 16 mei om 19:30: FC Utrecht -- FC Groningen

Om 20:00 NAC Breda -- Feyenoord

Donderdag 21 mei om 14:30: FC Groningen -- FC Utrecht en Feyenoord -- NAC Breda

Eventueel beslissend derde duel -- 24 mei: FC Groningen -- FC Utrecht, Feyenoord -- NAC (hoogst geëindigde teams spelen thuis)

Tweede ronde

28 mei: FC Utrecht -- Feyenoord/NAC of Feyenoord/NAC -- FC Groningen.

31 mei: Feyenoord/NAC -- FC Utrecht of FC Groningen -- Feyenoord/NAC.

Eventueel beslissend derde duel -- 2 of 3 juni: Feyenoord/NAC -- FC Utrecht of FC Groningen -- Feyenoord/NAC (hoogst geëindigde teams spelen thuis).
Categorie:
Tag(s):