zaterdag, 28. maart 2009 - 19:27

Koeien dagje uit in de stad

Eindhoven

Een bijzondere verschijning was het wel vanmiddag in de Eindhovense binnenstad. En daar keken dan ook veel voorbijgangers vreemd van op.

Koeien kenden ze wel en hadden ze ook wel vaker gezien, maar niet in het hartje van de stad. Midden tussen het winkelende publiek stonden twee koeien reclame te maken voor dagjes uit in het Brabantse platteland.

Een reclamebureau had het vee onder begeleiding van de eigenaar in een kunstmatig weilandje gezet in het centrum van Eindhoven. Met de actie werd aandacht gevraagd voor plattelandsuitjes in Brabant.

Dat gebeurde onder het motto: "Het platteland komt voor één keer naar jullie toe. Komen jullie de volgende keer naar het platteland?

Sommige mensen vonden het toch wel een beetje sneu voor de koeien. Ze zeiden dat de koeien in de wei horen. De organisatie zei op haar beurt dat het de dieren prima beviel. Ze waren rustig en op hun gemak. Als de melkdieren echt wegwillen, dan houdt dat stukje schrikdraad hun niet tegen. Bovendien zijn dit zogeheten showkoeien. Deze speciale koeien zijn gewend om tentoongesteld te worden.
Provincie:
Tag(s):